fbpx

Mitropolitul Athanasie de Limassol: „Știu că el nu a spus nimic din toate acestea. Sfântul Paisie nu era un terorist.”

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, Mitropolitul Athanasios al Limassol a vorbit la Biserica Sfântul Dimitrie din Thessalonic, răspunzând întrebărilor credincioșilor prezenți. Printre lucrurile despre care a vorbit au fost și anumite „profeții” puse pe seama Sfântului Paisie Aghioritul care circulă în lumea orthodoxă, în special în perioade de suferință și dezastru. Iată un extras din ceea ce a spus el cu privire la o sursă specifică a acestor profeții cu care într-o vreme era familiar:

„Aud și eu multe și diverse lucruri pe care chipurile Părintele Paisie le-ar fi spus celor care îl cercetau… și acea persoană… și altă persoană. Vă mărturisesc că el nu a spus nimic din tot ceea ce spun ei. Spun acest lucru cu toată responsabilitatea și onestitatea. Cu toată puterea sincerității mele din poziția de arhiereu. Am trăit 16 ani alături de acest bătrân. Un anumit frate care spune din când în când ‘Părintele Paisie mi-a spus asta… mi-a spus și asta…’, vă asigur că el nu i-a spus niciodată acele lucruri.

Am fost cu el când l-a întâlnit. L-am dus acolo. L-a văzut de 3 sau 4 ori. Am fost mereu prezent. Părintele Paisie nu a spus nimic din toate acestea. Nu a spus nimic din toate acestea. Lucrurile care circulă pe YouTube și în toate aceste locuri, oamenii mi le arată și mie. Toate sunt minciuni. Sofisme. Nu a spus nimic din toate acestea.”

Când a fost întrebat de ce se întâmplă acest lucru, Mitropolitul a spus:

“Unii fac asta pentru a-și atrage adepți. Alții pentru că sunt bolnavi ei înșiși, în timp ce alții pentru că le place. Nu știu. Știu că el nu a spus nimic din toate acestea. Sfântul Paisie nu era un terorist. Adică, timp de 16 ani știm foarte bine ce spunea Bătrânul și care era duhul lui, și ei mă scot pe mine ca fiind cel care ar bate câmpii. Mănăstirea în care a trăit și a plecat la Domnul, surorile de acolo sunt foarte echilibrate, au o atitudine foarte bună. Și totuși, cu toții am greșit calea și toți copiii duhovnicești ai Sfântului Paisie au greșit calea?”

Sursa

Donează pentru
Asociația Triadikon

Suntem o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, cu beneficiu public, al cărei scop este sprijinirea materială și duhovnicească a persoanelor aflate în nevoi, publicarea de cărți, articole, materiale video, organizarea de conferințe și expoziții, pelerinaje, implicarea în activități de educație a tinerilor.

Vom folosi gestul tău filantropic pentru a continua acest proiect, a-l dezvolta și a bucura cât mai multe suflete de vestea cea bună adusă în lume de Domnul nostru Iisus Hristos!

Numele donatorilor vor fi pomenite în Sfântul Munte Athos la Sfânta Liturghie.

Transfer bancar:

Beneficiar: Asociația Triadikon

Cod fiscal: RO38581032

Cont LEI: RO69 BTRL RONCRT 0400844901

Cont EURO: RO19 BTRL EURCRT 0400844901

Cont DOLARI: RO23 BTRL USDCRT 0400844901

Cod SWIFT: BTRLRO22

Banca: Banca Transilvania S.A.

Paypal/Card bancar fără cont Paypal:

Domnul să vă răsplătească jertfa!

Facebook
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *