fbpx

Sfântul Isaac Sirul, despre râvna cea rea și semnele râvnei după Dumnezeu

Omul cel râvnitor niciodată nu ajunge la pacea cugetului, iar cel străin de pace, străin este de bucurie. Căci dacă, precum se zice, pacea cugetului este sănătate desăvârșită, iar râvna este potrivnică păcii, atunci de mare boală bolește cel ce are râvnă rea [sau vicleană – în greacă πονηρόν].

O, omule, cel ce socotești să folosești râvna ta împotriva bolilor străine, tu gonești prin aceasta sănătatea sufletului tău. Ci mai vârtos spre sănătatea sufletului tău ostenește-te a te nevoi.

Iar dacă vrei să-i tămăduiești pe cei bolnavi, află că cei bolnavi au nevoie mai degrabă de purtare de grijă, decât de certare.

Și iarăși, dacă pe alții nu-i ajuți, pe tine însuți în mare boală te bagi în chip dureros.

La oameni, râvna nu se socotește a fi între chipurile înțelepciunii, ci una dintre bolile sufletului, care sunt îngustimea minții și multa neștiință.

Începutul înțelepciunii de la Dumnezeu este bunătate și blândețe, născându-se dintr-un suflet mare și purtând neputințele oamenilor. Căci zice, „voi cei tari, purtați neputințele celor slabi” (Rom. 15:1), și „pe cel ce a greșit, îndreptați-l cu duhul blândeții” (Gal. 6:1).

Apostolul numără pacea și răbdarea între roadele Duhului Sfânt.

Donează pentru
Asociația Triadikon

Suntem o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, cu beneficiu public, al cărei scop este sprijinirea materială și duhovnicească a persoanelor aflate în nevoi, publicarea de cărți, articole, materiale video, organizarea de conferințe și expoziții, pelerinaje, implicarea în activități de educație a tinerilor.

Vom folosi gestul tău filantropic pentru a continua acest proiect, a-l dezvolta și a bucura cât mai multe suflete de vestea cea bună adusă în lume de Domnul nostru Iisus Hristos!

Numele donatorilor vor fi pomenite în Sfântul Munte Athos la Sfânta Liturghie.

Transfer bancar:

Beneficiar: Asociația Triadikon

Cod fiscal: RO38581032

Cont LEI: RO69 BTRL RONCRT 0400844901

Cont EURO: RO19 BTRL EURCRT 0400844901

Cont DOLARI: RO23 BTRL USDCRT 0400844901

Cod SWIFT: BTRLRO22

Banca: Banca Transilvania S.A.

Paypal/Card bancar fără cont Paypal:

Domnul să vă răsplătească jertfa!

Facebook
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.