fbpx

Ce putere are sfințirea casei?

Stim ca lumea e ocrotita de un inger al lui Hristos, la fel si fiecare tara, oras sau sat. Sfintind apartamentul sau casa, preotul il cheama pe Duhul Sfant prin rugaciunile sale si alunga duhurile rele dintr-o incapere. Aceasta este sfintita, dedicata Domnului si se afla sub ocrotirea ingerului localitatii respective. ingerul ocroteste locuinta cu conditia ca acolo sa se traiasca normal, potrivit moralei crestine.

Imi amintesc un caz: Slujeam la o parohie in raionul Iuretk, regiunea Ivanovo. La bucatarie lucra o femeie pe nume Raisa. Ea povestea ca barbatul ei era betiv, se batea, injura. S-a ajuns pana acolo incat nu se mai putea locui cu el in aceeasi casa. Raisa spunea: „Am chemat atunci preotul si a sfintit casa. Seara a venit sotul meu de la serviciu, iar eu ma temeam ca nu cumva sa-si dea seama ca s-a sfintit casa. La un moment dat nu l-am mai vazut. Au trecut cam 15 minute si am hotarat sa ies afara sa vad ce se intampla. Se culcase in paie. Nu era beat. L-am intrebat atunci de ce sta acolo si l-am poftit in casa. El mi-a spus: «Nu pot, nu am loc acolo». Eu am insistat sa intre. El s-a tarat atunci pana in casa, a tras pe podea aparatul radio si a spus: «Aici, pe dusumea, ma simt mai bine». Atunci m-am minunat cata putere poate avea sfintirea unei case”.

Nu demult o fata mi-a povestit ca se afla in apartament, singura, pe cand parintii erau plecati in concediu. Noaptea s-a trezit si a vazut cum dinspre televizor venea spre ea o figura alba… S-a speriat foarte tare atunci. Nu a putut sa mai doarma si s-a rugat toata noaptea. M-a chemat sa sfintesc apartamentul. La cateva zile dupa sfintire au venit si parintii. Ei suni necredinciosi, mama nefiind botezata. Mama, de indata ce a intrat in casa, s-a oprit in prag si a spus: „Ce s-a intamplat? Nu recunosc apartamentul. Ce ai facut aici?” Fata i-a explicat totul. Mama a vazut apoi pe perete semnele in forma de cruce si a zis: „Sa nu-i spui tatalui tau, ca se va supara”.

Sigur ca puterile demonice care traiesc in om simt daca apartamentul sau casa este sfintita. Ele nu mai pot locui acolo, caci le arde focul harului. Cand se spune ca in casa locuieste un spirit inseamna ca intr-o casa nesfintita locuieste un demon. Exista oameni fara minte care baga inainte de toate o pisica in casa, si nu icoane sau carti sfinte. Nu sfintesc casa cu apa sfintita, ci incearca sa faca pace cu duhul rau de acolo. Aceasta se intampla destul de des, din pacate.

Nu demult am sfintit o gradinita, iar acolo erau cam 400 de copii. Am sfintit toate incaperile, iar in una nu am putut intra, fiindca nu gaseau cheia. Ce se intamplase, de fapt? Tocmai in aceasta incapere avusesera loc sedinte spiritiste…, iar acea camera asa a si ramas, nesfintita.

Parintele Ambrozie Iurasov

Sursa: Indrumar crestin pentru vremurile de azi, Ed. Sophia

Donează pentru
Asociația Triadikon

Suntem o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, cu beneficiu public, al cărei scop este sprijinirea materială și duhovnicească a persoanelor aflate în nevoi, publicarea de cărți, articole, materiale video, organizarea de conferințe și expoziții, pelerinaje, implicarea în activități de educație a tinerilor.

Vom folosi gestul tău filantropic pentru a continua acest proiect, a-l dezvolta și a bucura cât mai multe suflete de vestea cea bună adusă în lume de Domnul nostru Iisus Hristos!

Numele donatorilor vor fi pomenite în Sfântul Munte Athos la Sfânta Liturghie.

Transfer bancar:

Beneficiar: Asociația Triadikon

Cod fiscal: RO38581032

Cont LEI: RO69 BTRL RONCRT 0400844901

Cont EURO: RO19 BTRL EURCRT 0400844901

Cont DOLARI: RO23 BTRL USDCRT 0400844901

Cod SWIFT: BTRLRO22

Banca: Banca Transilvania S.A.

Paypal/Card bancar fără cont Paypal:

Domnul să vă răsplătească jertfa!

Facebook
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *