fbpx

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos (5 – 10 septembrie 2018)

Pelerinaj

​la

​SFÂNTUL MUNTE ATHOS

5 – 10 SEPTEMBRIE 2018

Veniți cu noi să​ primiți har și binecuvântare din Grădina Maicii Domnului!

Asociația ​​Triadikon ​te invită cu drag într-o călătorie duhovnicească ​la Sfântul Munte Athos, muntele rugăciunii și al sfințeniei.

Perioada de desfășurare a pelerinajului este 5 – 10 septembrie 2018.

​Obiectivele principale ale pelerinajului sunt următoarele:

● Mănăstirea Simonopetra (închinare la sfintele moaște ale mănăstirii: o bucată din Sfânta Cruce a Domnului; mâna Sfintei Maria Magdalena care e tot timpul caldă, despre care se spune că este mâna cu care l-a atins pe Mântuitorul Hristos după Înviere)● Mănăstirea Dionisiu (închinare la mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul)● Mănăstirea Grigoriu (închinare la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae și la moaștele Sfintei Anastasia Romana)● Mănăstirea Sfântul Pavel (închinare la darurile care au fost aduse de magi la Nașterea Mântuitorului Hristos: aur, smirnă și tămâie)● Noul Schit (un schit aflat într-un cadru natural de o rară frumusețe)● Schitul Sfânta Ana (închinare la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana – dăruitoare de prunci, și la sfintele moaște ale Sfintei Ana)● Schitul Sfânta Ana Mică (în această zonă a Sfântului Munte Athos au trăit de-a lungul timpului mulți pustnici sfinți)

Schitul românesc LacuMănăstirea Simonopetra (închinare la sfintele moaște ale mănăstirii: o bucată din Sfânta Cruce a Domnului; mâna Sfintei Maria Magdalena care e tot timpul caldă, despre care se spune că este mâna cu care l-a atins pe Mântuitorul Hristos după Înviere)Mănăstirea Dohiariu (închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultătoarea)Mănăstirea Xenofont (închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Povățuitoarea)Mănăstirea rusească Sfântul Pantelimon (închinare la sfintele moaște ale mănăstirii)Mănăstirea XiropotamuMănăstirea Dionisiu (închinare la mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul)Mănăstirea Grigoriu (închinare la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae și la moaștele Sfintei Anastasia Romana)Mănăstirea Sfântul Pavel (închinare la darurile care au fost aduse de magi la Nașterea Mântuitorului Hristos: aur, smirnă și tămâie)Noul Schit (un schit aflat într-un cadru natural de o rară frumusețe)Schitul Sfânta Ana (închinare la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana – dăruitoare de prunci, și la sfintele moaște ale Sfintei Ana)Schitul Sfânta Ana Mică (în această zonă a Sfântului Munte Athos au trăit de-a lungul timpului mulți pustnici sfinți)Ziua 9 Marti 10 aprilie. Decolare la 00.30 de pe aeroportul Bengurion din Tel Aviv si aterizare pe aeroportul Otopeni din Bucuresti la 03.30Ziua 5. Vinerea Mare. Mic dejun. Biserica Nasterii Domnului din Betleem. Ein Karem, locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul.   Manastirea Sf. Sava care adaposteste moastele intregi ale Sfantului si  doar barbatii au voie sa intre. Manastirea Sf. Teodosie, unde se afla si pestera unde s-au adapostit magii.  Participam la procesiunea de pe Drumul Crucii. Sfantul Mormant,  Prohodul. Cazare si cina in Bethleem.Ziua 2. Mic dejun. Deplasare spre Iordan, locul originar al Botezului Domnului, unde are loc slujba arhiereasca cu Patriarhul Ierusalimului si se petrece una din cele trei minuni care se petrec in Tara Sfanta ” intoarcerea Iordanului” (a doua oara in an, prima oara fiind de Boboteaza pe 18 ianuarie). Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Hozeva, manastirea Sf. Gheorghe care adaposteste moastele intregi ale Sfantului Ioan Iacob Romanul si alte sfinte moaste, pestera unde s-a nevoit Sfantul Ilie. Ierihon, cel mai vechi oras din lume, Asezamantul Romanesc de la Ierihon, Dudul lui Zaheu Vamesul si Muntele Carantania. Manastirea greceasca construita pe locul unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol de trei ori dupa 40 de zile de post si rugaciune.  Cazare si cina in Betleem hotel de 4-5*.

Prețul pelerinajului: 340 EURO/persoană​

SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:

 • ​​transport cu microbuz (dotat cu aer condiționat) din țară până la Ouranoupoli (portul de intrare) și retur
 • cazare 1 noapte lângă portul de intrare
 • permisul de intrare în Sfântul Munte (diamonitirion)
 • vapor dus-întors
 • cazare 3 nopți și două mese pe zi în Sfântul Munte Athos
 • transportul în Sfântul Munte
 • cazare 1 noapte la o mănăstire din Grecia (după ieșirea din Sfântul Munte)
 • însoțitor de grup cu pregătire teologică și bun cunoscător al limbii grecești

​OBSERVAȚII:

 • ​acest pelerinaj este destinat exclusiv bărbaților
 • preoţii, monahii, studenții și elevii au o reducere de 15 euro la permisul de intrare în Sfântul Munte; astfel, prețul pelerinajului în cazul acestor categorii de închinători este de 325 EURO
 • ​programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare, sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale

preoţii, monahii, studenții și elevii au o reducere de 15 euro la permisul de intrare în Sfântul Munte; astfel, prețul pelerinajului în cazul acestor categorii de închinători este de 325 EUROTermen limita de inscriere si plata avansului de 450 euro: 1 februarie 2018

TESTIMONIALE:

quote-left

Recomand această asociație din tot sufletul. Am fost cu ei într-un pelerinaj, și sunt persoane de nota 10. Doamne ajută!

Recomand această agenție din tot sufletul. Am fost cu ei într-o călătorie de 8 zile în Israel, și sunt persoane de nota 10. Nu ezitați să apelați la Christine Travel. Doamne ajută!quote-right

Claudiu Stancu

Brașov, România

Brașov, Româniaquote-left

Experiența cu Asociația Triadikon a fost unică și de neuitat! Însoțitorul de grup este o persoană foarte atentă la detalii, în permanență amabil și, prin dorința sinceră de a ne descoperi frumusețea Ortodoxiei, reușește să atingă sufletele oamenilor într-un mod profund.

quote-right

Dan Dumitrache

Londra, Marea Britanie

quote-left

Totul a fost perfect în Sfântul Munte, si cu asta cred ca am spus totul!

Totul a fost perfect în Israel, si cu asta cred ca am spus totul!!!!!!!quote-right

Liviu Gavrilă

București, România

​Formular de preînscriere:

– vei fi contactat telefonic sau prin email în maximum 24 de ore de la preînscriere –

Pentru grup intre 36-45 persoane: pretul creste cu 45 euro.Pentru grup intre 31-35 persoane: pretul creste cu 59 euroPentru grup intre 26-30 persoane: pretul creste cu 75 euroPentru grup intre 21-25 persoane: pretul creste cu 115 euroPentru grup intre 16-20 persoane: pretul creste cu 145 euroPentru grup intre 11-15 persoane: pretul creste cu 175 euroPretul este calculat la 50 persoane si se va recalcula in functie de numarul de persoane, astfel:​programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare, sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații specialeInsula EGHINA, unde ne vom închina la moaștele SFÂNTULUI NECTARIE FĂCĂTORUL DE MINUNI, vom participa la privegherea de toată noaptea în cinstea Sfântului Nectarie, și vom vizita Mănăstirea SFINTEI ECATERINATESALONIC: moaștele SFINȚILOR DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR, ANISIA, GRIGORIE KALIDIS, TEODORA, DAVID, GRIGORIE PALAMA, VASILE CEL NOU, ș.a.NEA MAKRI: moaștele SFÂNTULUI EFREM CEL NOU TĂMĂDUITORULInsula EVIA: moaștele SFÂNTULUI IOAN RUSUL, MĂNĂSTIREA CUVIOSULUI DAVID, și mormântul FERICITULUI IACOV TSALIKISMĂNĂSTIREA KATO XENIA: BRÂUL MAICII DOMNULUI, icoana Maicii Domnului PANAGIA XENIA, și alte sfinte moașteDouă mănăstiri legate de numele SFÂNTULUI CUVIOS PORFIRIE (o ctitorie a sa și o ctitorie a ucenicilor săi)Mănăstirea SUROTI, unde ne vom închina la moaștele SFÂNTULUI ARSENIE CAPADOCIANUL și la mormântul CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITULBiserica SFINTEI PARASCHEVI din Valea Tembi, unde se afla și un izvor cu apă tămăduitoareMănăstirea și moaștele SFÂNTULUI DIONISIE DIN OLIMPAsociația Predania te invită cu drag într-o călătorie duhovnicească, în Grecia, cu ocazia praznicului SFÂNTULUI NECTARIE. Acest mare praznic atrage an de an zeci de mii de credincioși din toate colțurile lumii. Perioada de desfășurare a pelerinajului este 6 – 11 octombrie 2017.

Te rugăm să împărtășești informația și celor dragi ai tăi!

© ​A​sociația Triadikon